8. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije

26. avg. 2015

Od 10. do 13. septembra 2015 bo v Lutkovnem gledališču Maribor potekal 8. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. To je festival, ki ga organizirata Ustanova lutkovnih ustvarjalcev in Lutkovno gledališče Maribor. V svoj program uvršča najboljše slovenske lutkovne predstave preteklih dveh sezon, tokrat po izboru selektorja mag. Uroša Trefalta, ki je po ogledu 41 prijavljenih predstav v svoji obrazložitvi zapisal: "Izbrane predstave ne dokazujejo samo lastne kakovosti, ampak preizkušajo lutkovne možnosti, ki so skrite v bistvu te edinstvene gledališke zvrsti."

V sklopu festivala bodo organizatorji izvedli strokovni pogovor na temo pomena lutkovnega gledališča za vzgojo in razvoj otrok, pogovore o predstavah, pripravili dve razstavi in družaben večerni lutkovni program.

Več informacij in program festivala najdete v priponki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.