7. slovenska Glasbena olimpijada

8. mar. 2018

7. slovenska Glasbena olimpijada bo v nedeljo, 11. marca 2018.
 
Glasbena olimpijada je odgovor in izziv za glasbeno nadarjene mlade ustvarjalce in poustvarjalce. V splošnem  šolstvu se velikokrat izpostavlja vprašanje, kako motivirati in z ustreznimi nalogami aktivirati mlade, ki kažejo visoko stopnjo glasbene nadarjenosti in imajo več  glasbenih znanj kot njihovi vrstniki. Glasbena olimpijada kot kompleksno glasbeno tekmovanje omogoča uresničevanje ciljev koncepta dela z nadarjenimi na področju glasbene umetnosti. Tekmovanje vključuje vse temeljne glasbene dejavnosti. Vsak tekmovalec mora opraviti slušni, pisni in izvajalski test, poustvariti vokalno skladbo ter ustvariti in predstaviti lastno originalno skladbo. Tekmovanje Glasbena olimpijada je primerna oblika in rezultat aktivnega učenja glasbe, v polnosti sledi olimpijskim načelom, podpira in spodbuja glasbeno nadarjene mlade in njihove mentorje k aktivnemu delovanju in predstavitvi svojih dosežkov na področjih izvajanja, poslušanja, ustvarjanja in glasbenih znanj.
Udeležba na tekmovanju in dosežki v najširšem pomenu tudi prispevajo k udejanjanju koncepta kulturno-umetnostne vzgoje mladih.
 
Letošnje tekmovanje je razdeljeno na dva dela. Šolska tekmovanja so organizirali v sedemindvajsetih slovenskih šolah, udeležilo se jih je 91 učencev tretje triade OŠ.
V nedeljo pa bodo tisti, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pokazali svoja glasbenoteoretična znanja in izvedli skladbe, ki so jih napisali prav za to tekmovanje.
Prilagamo spored koncerta, na katerem bo krstno zazvenelo 58 novih skladb in vas vljudno vabimo, da nedeljsko popoldne preživite z mladimi glasbenimi ustvarjalci.
 
Več informacij o Glasbeni olimpijadi najdete na povezavi 7. slovenska glasbena olimpijada. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.