50-ta obletnica Radia Študent: Razpoke

13. maj 2019

Skupinska razstava Razpoke, ki je na ogled v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, predstavlja izbor sodelavk in sodelavcev Radia Študent, ki razvijajo od radijskega medija neodvisno eksperimentalno zvočno-vizualno prakso.
V stiku z radijskim medijem so razvili slušni métier, ki pronica v njihova avtorska dela kot posebna občutljivost za napol pridušene, komaj vidne in zamolčane zgodbe. Ta občutljiva ušesa so tista, ki zmorejo z različnimi umetniškimi mediji prišepetovati spregledane zgodbe, pozabljene smrti, nasilne krike, informacijske motnje, družbene spletke. Na razstavi se predstavljajo: Nina Dragičević, Tisa Neža Herlec, Urška Preis, Špela Škulj. Z zvočno-vizualnimi performansi se predstavljajo: Luka Prinčič, Marko Batista in Lina Rica.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.