3. Mednarodni filmski festival Film na oko // Eye on Film

25. apr. 2017

Ljubljana: 3. do 9. maj 2017, Cankarjev dom, Kino Šiška, Pionirski dom in Kino Bežigrad

Film na oko 2017 v ljubljanski ediciji v maju mladim gledalcem prinaša izbor najboljših mladinskih filmov s svetovnih filmskih festivalov (Berlinale, Sundance, Cannes, Toronto, London, Chicago, Tribeca, Black Nights). Filmi se osredotočajo na prikazovanje izzivov odraščanja in zorenja mladih z vsega sveta.

FNO poleg najboljšega iz svetovne filmske bere za otroke in mlade (kurator Rok Govednik) predstavlja še pomen kratkega metra v filmski kulturi, izbor najboljših mladinskih filmskih del iz ZOOM festivala 2017 ter filmsko-vzgojni program (delavnice, pogovori ob filmih in filmske analize). Podrobnejši program dostopen na: www.filmnaoko.si. V središču letošnjega spremljevalnega programa pa bodo vse bolj priljubljene "filmske" TV serije.

V okviru FNO 2017 v Kinu Šiška med 6. in 9. majem pripravljajo še 11. Mad About Film filmski seminar: Nori na serije.
Seminar obsega interaktivno predavanje Nine Cvar o t.i. kakovostni televiziji, dve filmsko-kritiški delavnici pisanja kritik TV serij in filmov ter okroglo mizo z naslovom Serije in kakovostna televizija danes. Vsak udeleženec delavnice dobi akreditacijo, ki omogoča brezplačne oglede vseh projekcij na festivalu Film na oko 2017.
Več o MAF seminarju in prijave na: www.madaboutfilm.si

Izkoristite majske dni za filmski oddih na festivalu FNO! 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.