23. april – svetovni dan knjige

16. apr. 2015

Unesco je 23. april za svetovni dan knjige in avtorskih pravic razglasil leta 1995. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje en teden - letos potekajo jubilejni 20. slovenski dnevi knjige - in v različnih krajih po državi. To je tudi dan, ko so se rodili ali umrli nekateri velikani svetovne literature, kot so Miguel de Cervantes, Vladimir Nabokov in William Shakespeare. Dan je namenjen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic.

V Sloveniji je dan knjige letos vključen v širšo akcijo branja gradiva na temo svetlobe, ki se je začela že  21. marca, vrhunca pa doživela na dan mladinske književnosti, ki ga praznujemo 2. aprila, in ob svetovnem dnevu knjige.

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.