22. Slovenski dnevi knjige

19. apr. 2017

Slovenski dnevi knjige so vseslovenski festival, ki se vsako pomlad zgodi v Ljubljani in v partnerskih mestih. Čeprav je enotedensko dogajanje v jedru namenjeno slovenski literaturi, se skozenj prepletajo različne umetniške prakse, ki obiskovalcem nudijo poglobljen vpogled v literaturo. Med tradicionalnimi cilji festivala so ozaveščanje bralne kulture, neposreden stik publike z izvirnimi avtorji različnih generacij ter opozarjanje na dosežke slovenskega leposlovja. Festival postavlja zadnja leta v svoj fokus različne aktualne tematike in širi izbor akterjev delujočih na področju kulture. Ob tem opozarja na probleme, ki so v dandanašnji družbi navzoči ali odrinjeni. Ob vedno hitrejšem tempu življenja je v ospredje stopilo vprašanje kako privabiti pozornost ljudi in kako jim na čim bolj aktualen in privlačen način predstaviti kakovostne vsebine.

Slovenski dnevi knjige se bodo v letu 2017 odvijali med 19. in 23. aprilom v Ljubljani, Mariboru in drugih krajih po Sloveniji. Geslo letošnjega festivala je Jaz te pišem, knjiga, kdo te bere?

Program dogajanja najdete na povezavi.


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.