2. sezona televizijskega cikla oddaj Čebelice

3. okt. 2019

V 2. sezoni televizijskega cikla oddaj Čebelice, ki je premiero doživela v četrtek, 3. 10., ob 16.10 na 1. programu Televizije Slovenija, slovenski dramski igralci skupaj z bobrom Bobrom prebirajo Čebelice. Radijske Čebelice pa so kot zvočne pravljice v etru že brenčale maja in proslavljale svoj svetovni dan. Tako radijske kot televizijske Čebelice so in bodo dostopne na zahtevo na RTV 4D portalu.
Skupni projekt Radia in Televizije Slovenije je kot izvirna, lastna produkcija primer dobre prakse »od spodaj navzgor«. Prakse, ki v velikih javnih delovnih okoljih ni samoumevna, še manj ustaljena. Zato je izjemno pozitivno, da je ustvarjalcem po prvi, vzneseni sezoni, uspelo do cilja pripeljati tudi drugo. In da bodo, kot kaže, s to zgodbo nadaljevali tudi v prihodnje.
Čebelice so bile idejno zasnovane kot proslavitev Svetovnega dneva čebel, ki smo ga na pobudo Slovenije pri OZN prvič praznovali lanskega 20. maja, in sicer kot poseben cikel po zgodbah iz zbirke Knjižnica Čebelica Mladinske knjige, znotraj radijske oddaje Lahko noč, otroci in z junaki oddaje Kriškraš.
Več na povezavi, lahko pa si ogledate tudi promocijski spot. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.