2. april 2015 – mednarodni dan knjig za otroke

28. mar. 2015

Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke je IBBY sekcija Združenih arabskih emiratov pripravila plakat in poslanico z naslovom "mnogo kultur ena zgodba", dostopna sta na domači strani Slovenske sekcije IBBY.

Slovenska sekcija IBBY in MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo sta pobudnika in glavna organizatorja bralnospodbujevalne akcije Svetloba–Slika–Sporočilo. Akcija je ob letošnjem mednarodnem letu svetlobe namenjena branju različnega gradiva na temo svetlobe, poteka pa od 21. marca, preko 2. aprila – mednarodnega dneva knjig za otroke, prek Slovenskih dnevov knjige, 23. aprila – svetovnega dneva knjige in avtorskih pravic, Noči knjige, in vse do konca šolskega leta. K branju gradiva na temo svetlobe spodbujajo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v splošnih knjižnicah, šolskih knjižnicah, knjigarnah, medijih idr., tako otroke in mladino kot odrasle in starejše; spodbujajo zasebno branje oz. posameznike, skupine, javnost ...  Več informacij na povezavi.

V okviru bralnospodbujevalne akcije Svetloba–Slika–Sporočilo bo 7. aprila 2015 v MKL, Knjižnica Otona Župančiča v Ljubljani potekal simpozij Od klasične do virtualne knjižnice za otroke in mladino. Program simpozija in prijavnico najdete v priponki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.