18. maj - Mednarodni dan muzejev

18. maj 2020

Praznovanje mednarodnega muzejskega dne, ki ga je Mednarodni muzejski svet ICOM razglasil že leta 1977, poteka letos pod krovnim sloganom Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost.

V ponedeljek, 18. maja 2020, po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležujejo mednarodni muzejski dan s PROSTIM VSTOPOM in obilico raznovrstnih dogodkov, prilagojenih ukrepom zaradi koronavirusa.

Večji poudarek je tako tudi na virtualnem obeleženju #IMD2020. Ker menimo, da je poslanstvo muzejev, da se odzivajo na družbena dogajanja in da to poslanstvo slovenski muzeji tudi na inovativne načine uresničujemo, bomo javnosti predstavili svoje projekte in dobre prakse, ki se nanašajo na enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin. ICOM Slovenija bo muzeje in galerije predstavil v posebni virtualni knjižici, ki bo objavljena na spletni strani ICOM Slovenija ter deljena na družbenih omrežjih vseh sodelujočih. Vsak muzej bo svoj projekt predstavil tudi v okviru svojih spletnih strani in na družbenih omrežjih.

Leta 2019 je mednarodni muzejski dan praznovalo več kot 44.000 muzejskih institucij v več kot 158 državah sveta. Med njimi tudi Slovenija s svojo mrežo raznolikih muzejev. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.