10. slovenski bienale ilustracije - SBI

11. jan. 2013

Prireditev, ki ohranja ustvarjalno stalnost in potrjuje odličnost slovenske ilustracije, se je od prve izdaje naprej ves čas vsebinsko razvijala, spreminjala in dopolnjevala. Tudi tokrat se torej obeta nekaj novosti, med katerimi je treba še posebej poudariti prenovo vizualne podobe bienala, ki jo pripravlja Cankarjev dom v sodelovanju s seminarji znanih profesorjev vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Poleg pregleda dvoletne ilustratorske bere na Slovenskem je v pripravi spominska predstavitev del nepozabne umetnice Marije Lucije Stupica ob deseti obletnici smrti. Komentirani izbor najbolj znanih Stupičinih ilustracij bo prispevala Judita Krivec Dragan, uvodno besedilo bienala pa Nina Pirnat Spahić, ki že dolga leta vodi to prireditev.

V okviru 10. slovenskega bienala ilustracije bodo potekala tudi vodstva in ustvarjalne delavnice za vrtce in šole, posameznikom pa bodo namenjene otroške ustvarjalne delavnice Moje barvice rišejo pravljice. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.