10 LET AKMS: jubilejni programi in dogodki v Art kino mreži Slovenije

6. mar. 2020

Art kino mreža Slovenije je mreža prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma po vsej Sloveniji. Od svoje ustanovitve 5. marca 2010 naprej si združenje prizadeva, da art kinematografi v medsebojnem sodelovanju tvorno prispevajo k razvoju in popularizaciji filmske kulture v najširšem pomenu.

Rezultati prvega desetletja mreženja so prispevali k razcvetu filmske kulture na področju prikazovanja kakovostnih in zahtevnejših filmskih vsebin, kultiviranja filmskega občinstva ter razvoja filmsko-vzgojne dejavnosti v različnih mestih in krajih po Sloveniji.

Danes je v mreži 25 članov z 28 kinodvoranami v 27 slovenskih krajih, več kot polovica je tudi članov mednarodne kinematografske mreže Europa Cinemas. Svojo prihodnost vidijo v kontinuirani rasti vseh art kinematografov, novih občinstvih za film ter razvoju filmske kulture v posameznih lokalnih skupnostih.

Z različnimi filmskimi dogodki in prireditvami se bodo v letu 2020 v jubilejni program 10 LET AKMS vključevali art kinematografi iz različnih slovenskih krajev.

Več na povezavi > 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.