29. dnevi Evropske kulturne dediščine in 7. teden kulturne dediščine

20. sep. 2019

Vabljeni k obisku brezplačnih kulturnih dogodkov, ki so del vseevropske akcije Dnevi evropske kulturne dediščine in se bodo odvijali med 28. septembrom in 12. oktobrom. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije jih je pripravili skupaj z muzeji, galerijami in drugimi zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami in zavzetimi posamezniki.
Vseevropski projekt Dnevi evropske kulturne dediščine in nacionalni medresorski projekt Teden kulturne dediščine v Sloveniji traja 14 dni, vanj pa je vključenih okoli 400 dogodkov.
Dnevi evropske kulturne dediščine bodo potekali pod geslom Dediščina # umetnost # razvedrilo, slavnostno odprtje pa bo v petek, 27. septembra, ob 19. uri na Vrhniki. Pester celodnevni program dejavnosti, ki bodo otrokom, mladim in odraslim približale kulturno in naravno dediščino Vrhnike in okolice!
Program brezplačnih kulturnih dogodkov, ki se bodo po vsej Sloveniji zvrstili v okviru nacionalnega Tedna kulturne dediščine, pa najdete na povezavi. V program Tedna kulturne dediščine se uvrščajo dogodki in prireditve, ki so namenjeni predšolskim otrokom, učencem prve, druge in tretje triade osnovne šole ter srednješolcem in drugim. V program se uvrščajo tudi prireditve, ki ste jih pripravili vrtci in šole.
Za vse nadaljnje informacije in rezervacije se obrnite na izvajalce programov in projektov. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.