19. Pravljični dan s Pravljično šolo

26. sep. 2019

Zavetje Pohorskih zgodb
16. in 17. oktober

Pohorje je človeka že od nekdaj pritegovalo v svoj objem, ga varovalo in mu pripovedovalo zgodbe. Mnoge še vedno živijo. Pravljična šola bo ob pohorskih pravljicah, zgodbah in legendah raziskovala pot od njihovega izvora preko zapisane oblike do različnih performativnih pristopov.

Pravljično jutro za mlade
16. oktober ob 9. uri, večnamenska dvorana Rotovž

Pripovedovali bodo Irena Cerar, Monika Čermelj, Robert Kereži, Agica Kovše  in Danilo Trstenjak, glasba: Ariel Vei Atanasovski in Laura Pal

Pravljična šola za mladostnike
16. oktober, Botanični vrt Univerze v Mariboru (Pivola 90a, Hoče)

Vodijo: Irena Cerar, Agica Kovše in Dunja Zupanec
Za zaključeno skupino.

Pravljična šola za odrasle
17. oktober od 10. do 17.30. ure, Botanični vrt Univerze v Mariboru (Pivola 90a, Hoče)

Mentorice: Irena Cerar, Agica Kovše in Metka Damjan
Na delavnici z Ireno Cerar in Agico Kovše bomo zlasti s stališča pripovedovalca raziskovali odnos med stvarnimi in domišljijskimi svetovi. Zanimale nas bodo različne možnosti, s katerimi lahko povežemo pohorsko pripovedno izročilo, pripovedovalske spretnosti z interpretacijo naravne in kulturne dediščine ter z doživljajskimi aktivnostmi. Z vajami bomo razvijali in poglabljali občutek za prostor in sposobnosti ubesedovanja doživetega. Sprehodili se bomo čez zapisane vire in iskali načine, kako lahko zgodbe prepričljivo zaživijo za sodobni čas.
Z Metko Damjan bomo razmišljali o tem, kako najti in izbrati pravo besedilo, kako se lotiti njegove vsebinske, jezikovne in slogovne analize. Ukvarjali se bomo z interpretacijo, artikulacijo, dikcijo in dramaturškim konceptom.
Prijave do 11. oktobra. Število udeležencev je omejeno.
Več informacij na meta.blagsic@mb.sik.si in lea.hedl@mb.sik.si  ali na telefonskih številkah
02 23 52 116 in 02 23 52 100.

Pravljični večer za odrasle
17. oktober ob 20. uri, Velika dvorana Lutkovnega gledališča Maribor

Pripovedovali bodo: Irena Cerar, Metka Damjan, Andreja Erdlen, Lea Hedl, Agica Kovše in Suzana Slavič, glasba: Sounds of Slovenia Trio
Pripovedovalska dogodka, ki smo ju oblikovali z Lutkovnim gledališčem Maribor, sta za obiskovalce brezplačna. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.